вівторок, 28 листопада 2017 р.

Семінар-практикум


28.11.2017р. було проведено семінар-практикум  вчителів інформатики на тему: "Реалізація навчальних проектів та розв’язування компетентнісних задач на уроках інформатики". Фатюк Н.С., завідувач методичного кабінету Васильковецької сільської ради окреслила шляхи підвищення професійної компетентності учителів інформатики для реалізації освітнього стандарту. Крім того, Наталя Степанівна розповіла про gif- анімаціі та gif- зображенння та продемонструвала як створити їх за допомогою інтернет-сервісів https://giphy.comhttp://picasion.com , http://gifovina





Гладун Л.В., вчитель інформатики ЗОШ І-ІІ ст.с.Целіїв, висвітлила питання: "Проектна діяльність як один із засобів реалізації компетентнісних задач. Види навчальних проектів."


На практичній частині вчителі мали змогу створювати векторні зображення за допомогою редактора Inkscape, дізнатися про особливості роботи з редактором. Майстер-клас провів вчитель інформатики ЗОШ І-ІІст.с.Ст.Нижбірок Федишин М.М..

Також було розглянуто завдання для підготовки до ІІ етапу олімпіад з ІТ. Засідко П.П., вчитель спеціалізованої школи І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням інформаційних технологій та технологічних дисциплін с.Васильківці, продемонстрував різні шляхи виконання олімпіадних завдань  у Microsoft Access.

Підсумком семінару було вироблення методичних рекомендацій щодо виконання навчальних проектів та розв’язування компетентнісних задач на уроках інформатики, вироблення навичок роботи з векторним редактором Inkscap, підготовки школярів до олімпіад з інформатики та інформаційних технологій.